I tidigare inlägg har vi berättat lite om några kända svenska rockband. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget berättar lite om några internationella rockband.

AC/DC

AC/DC är ett rockband från Australien. Bandet bildades år 1973 och deras nuvarande medlemmar heter Angus Young, Phil Rudd, Cliff Williams, Brian Johnson och Stevie Young. År 1974 släppte de albumet High voltage som bland annat har hitlåten T.N.T. Några andra exempel på AC/DC:s största hits är Highway to hell och Back in black.

Kiss

Kiss är ett amerikanskt rockband som som även de bildades år 1973. Bandets nuvarande medlemmar heter Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer och Tommy Thayer. Bandet har förutom sin musik blivit världskända för sina ansiktsmålningar. Några exempel på deras största hits är I was made for loving you och Rock and roll all nite.

Måneskin

Eftersom vi nämnt några äldre rockgrupper är det hög tid att vi ger ljus till en ung rockgrupp som det senaste året slagit igenom. Måneskin är en italiensk rockgrupp som bildades år 2016 av medlemmarna Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi och Ethan Torchio. Bandet fick sitt stora genombrott när de 2021 tog hem vinsten i ESC med låten Zitti e buoni. En annan låt av Måneskin är I wanna be your slave.

Relaterade inlägg