Hiphop är en av de mest streamade musikgenrerna i Sverige idag. Eftersom det är en genre som så många gillar kommer vi i det här inlägget att berätta lite om några av Sveriges största hiphopartister.

Timbuktu

En artist som var tidig med att slå igenom med sin musik i hiphop-Sverige är Timbuktu. Artisten bakom heter Jason Diakité och föddes år 1975. I början av sin karriär gav han ut låtar på engelska. Men så snart han började att skriva låtar på svenska var succén ett faktum. Några exempel på Timbuktus största hits är Alla vill till himlen, Resten av ditt liv och Det löser sig. Förutom att Timbuktu är en folkkär artist har vi kunnat se honom på tv, bland annat som programledare i Musikhjälpen och i tv-programmet Så mycket bättre.

Petter

Ett annat exempel på en av de äldre rävarna inom hiphop-Sverige är Petter, eller Petter Alexis Askergren, vilket är hans fulla namn. Petter föddes år 1974 och slog igenom på 1990-talet med låtarna Mikrofonkåt och Vinden har vänt. Petter har under sin karriär släppt ett flertal stora hits. Några exempel på det är Så klart, Lev nu dö sen och Håll om mig. Precis som Timbuktu har även Petter varit programledare för Musikhjälpen och deltagit i Så mycket bättre.

Erik Lundin

Erik Lundin är namnet på en något yngre artist. Erik Lundin föddes år 1982. I början av hans karriär rappade han under namnet Eboi men när han år 2015 började släppa musik på svenska fick han ett större genombrott. Några exempel på Eriks största hits är Annie Lööf, Suedi och Haffla.

Relaterade inlägg