I tidigare inlägg kan du läsa om våra största svenska hiphopartister. I det här inlägget vill vi följa upp det med att berätta lite om några av de största hiphopartisterna internationellt.

Cardi B

Vi börjar med att berätta lite om en av hiphopens nuvarande största artister. Cardi B heter egentligen Belcalis Marlenis Almánzar och föddes år 1992. Cardi B är en amerikansk rappare som slog igenom 2015 när hon deltog i realityprogrammet Love & Hip Hop: New York. Ett par år senare kom hennes debutalbum och hon har fått ett flertal stora hits. Några exempel på dessa är WAP och I like it.

Jay-Z

Ett annat exempel på en amerikansk hiphopstjärna är Jay-Z som egentligen heter Shawn Carter. Han föddes år 1969 och räknas som en av sena 90-talets och tidiga 00-talets mest inflytelserika personer inom hiphop. Några exempel på Jay-Z:s största hits är 99 problems och Empire state of mind.

Tupac Shakur

Det går inte att skriva ett inlägg om hiphop utan att nämna Tupac. Tupac Shakur föddes år 1971 i New York och gick tragiskt bort år 1996. Trots hans korta liv gjorde han ett stort intryck på musikvärlden. Några av hans största hits är Changes och California love.

Relaterade inlägg