Det finns givetvis många bra svenska rockgrupper som är värda att nämna. I den här delen kommer vi att berätta lite om några av våra mest populära svenska rockgrupper.

Europe

Europe är namnet på en av alla rockgrupper som satt Sverige på kartan. Bandet bildades år 1979 och består idag av medlemmarna Joey Tempest, John Norum, Peter Olsson och Tony Reno. I början av 1980-talet fick bandet sitt första genombrott i Sverige när de tävlade i Rock-SM. Ett par år senare fick de sin första internationella hit med låten The final countdown.

Ghost

Ghost, eller Ghost B.C. är namnet på ett annat svenskt rockband. Bandet bildades år 2006 och ett par år senare släppte gruppen sitt första album. En del av gruppens image är att de är sminkade och utklädda och medlemmarna är därför anonyma. Bandets frontfigur byts ut med jämna mellanrum. Några exempel på bandets största hits är He is och Dance macabre.

The Hives

Ett annat exempel på en svensk rockgrupp är The Hives. The Hives bildades år 1993 men fick sitt stora genombrott i början av 00-talet. Bandets nuvarande medlemmar heter Howlin’ Pelle, Nicholaus Arson, Chris Dangerous, The Johan and Only och Vigilante Carlstroem. Några av bandets största hits är Walk idiot walk och Hate to tell I told you so.

Relaterade inlägg