Eftersom popmusik är något som de allra flesta kan ta till sig av och uppskattar finns det en hel del artister som slagit igenom internationellt. I den här delen tänkte vi berätta lite om några utländska popakter.

The Beatles

Det går inte att skriva ett inlägg om pop utan att nämna The Beatles. The Beatles var en grupp från Storbritannien som bestod av medlemmarna John Lennon, George Harrison, Ringo Starr och Paul McCartney. De var aktiva mellan år 1960 och 1970 och trots att världen bara fick tio år av Beatles musik så spelas och uppskattas musiken än idag av alla generationer. Några exempel på Beatles största hits är All you need is love, Come together och Hey jude.

Ariana Grande

Ariana Grande är namnet på en av världens största artister just nu. Ariana föddes år 1993 och blev i tonåren känd i flera TV program som producerades av tv-kanalen Disney channel. År 2013 slog hon igenom som sångerska och är idag en av världens mest streamade artister. Några exempel på Arianas största hits är Thank u, Next, god is a woman och Positions.

Taylor Swift

Ett annat exempel på en av de mest hyllade artisterna just nu är Taylor Swift. Taylor föddes år 1989 och började sin karriär som countrypopartist. Men på senare år har hon blivit en mer renodlad popartist. Några exempel på Taylors största hits är Shake it off, Love story och Blank space.

Madonna

Madonna föddes år 1958 och räknas som en av de mest inflytelserika personerna inom popkulturen. Hon började sin karriär som dansare men snart började hon att spela i band och år 1983 kom hennes solodebut. Några exempel på Madonnas största hits är Like a virgin, Like a prayer och Hung up.

Relaterade inlägg