5 tips till påskfesten

Det är roligt att anordna fester och få bjuda hem både familj och vänner. Få dekorera, dansa och lyssna på bra musik. Här kommer tipsen för en lyckad påskfest.

1# Dekorera

Oavsett vilken slags påskfest som du ska ha, släktmiddag, barnkalas eller bjuda på en härlig påskfika, så måste du dekorera. Både matbordet och ditt hem. Det finns många stilar att välja mellan: färgglatt, retro eller minimalistiskt. Ägg, påskris, gardiner, söta harar, ljus och skålar att hälla upp en massa smågodis i. Påskägg & påskgodis är ett måste på påsken. Både gott att småäta och att ge bort. På Partykungen köper du påskägg & påskgodis och snygg dekor för både hemmet och tårtan. Dekorationer och godis skapar alltid feststämning.

2# Rätt musik

Vilken musik som passar på bjudningen beror på vilken slags fest du bjuder in till. Men sköna jazztoner fungerar alltid i bakgrunden. Skön bakgrundsmusik som ramar in både middag, spel och fika. Spelar du något instrument själv är det roligt att bjuda på livemusik. Alltid uppskattat. Om det är släktkalas med många barn finns det roliga barnlåtar som ni kan spela efter maten. Men se till att en vuxen sköter ljudkontrollen. Är ni flera som gillar Melodifestivalen? Då kan det vara perfekt musik för tillställningen.

3# Maten och desserten

Det svenska påskbordet påminner mycket om julbordet, förutom att det brukar vara mycket ägg och ibland även kyckling. Att bjuda på buffé är både smart och uppskattat. Det underlättar för personer som är allergiska eller äter utifrån en matlivsstil. Alla kan hitta något som de gillar. Om du bakar paj kan det vara smart att både göra en med mjölk, ost och kött, lax eller kyckling, och en som är helt vegetariskt. Paj är en väldigt bra maträtt på ett buffébord då du enkelt kan baka dem i förväg och de kan ätas kalla. Glöm inte att göra en härlig sallad som komplement till den ofta lite feta och salta maten.

4# Påskfest utomhus

Varför fira påsk inomhus? Vårvintern (norrut) och våren är på frammarsch i Sverige. Istället för att sitta inomhus medan solen skiner och lockar, så kan ni sitta ute på altanen. Bor ni norrut eller firar påsk i fjällen kan ni äta påskmaten på sköna sittstolar i den gnistrande snön. Lika soligt som på Kanarieöarna. Har ni snöskotrar kan ni ta med er maten på skotersläden och hitta en fint ställe i lä på fjället eller i skogen och verkligen njuta. Ta med högtalare till mobilen så kan ni spela musik.

5# Påskfika

Påskfika är en härlig tradition. Det finns så mycket gott fika att bjuda på: bakelser, kanelbullar, tårta och en kladdkaka. Det är roligt att bjuda in ett stort gäng släkt och vänner och ha en riktig fikabuffé. Gästerna får äta hur mycket de vill av sina favoriter. Om du har en påskfika på kvällen är det mysigt att spela musik i bakgrunden. Det ger mycket partykänsla. Oavsett vilken slags bjudning som du har bör du köpa in påskägg & påskgodis, både som dekoration och för att ha något gott att smaska på.

Relaterade inlägg